Wij zijn hier maar alleen


Op 1 mei a.s. zal om 19.30 uur in het Gildehuis te Lobith, Dorpsdijk 16, door de Heemkundekring de presentatie plaatsvinden van het boek “We zijn hier maar alleen”.
De toegang is grais. Zaal open om 19:00 uur.

Het is een verhaal over het kleine Joodse gezin Northeimer uit Tolkamer. David Northeimer was op veel terreinen maatschappelijk actief in Tolkamer en Lobith. Vanaf 1933 vingen hij en zijn echtgenote Suze Joodse vluchtelingen op die Duitsland ontvluchtten. In 1942 kwamen zij en hun zoontje Harry van 5 jaar – via het doorgangskamp Westerbork – in Auschwitz terecht. Aan de hand van verklaringen van twee overlevenden wordt in het boek het treintransport van David, Suze en Harry naar Auschwitz en hun verblijf daar tot aan hun dood beschreven.
De auteur van dit ca. 300 pagina’s tellende boek is Mark Slinkman, burgemeester van Rijnwaarden. Het boek kost € 24,95 (leden HKR € 22,50) en kan bij de volgende personen/instanties worden besteld:

  • Maria Snip – Janssen, secretaris Heemkundekring Rijnwaarden, Postbus 8, 6916 ZA Tolkamer of via de mail info@heemkundekringrijnwaarden.nl
  • Boek en Buro Rebers te Zevenaar
  • Buurtsuper te Herwen
  • Toeristisch Informatiecentrum Tolkamer
  • ‘t Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem

Previous post:

Next post: